Fysioterapi Odense
Ring til os
66 13 86 50

Alkalisk træning

Lider du af

Stress – Angst - Sclerose – Gigt – Smerter - Migræne m.m.

Så kunne Alkalisk træning måske være noget for dig?

Eller vil du bare øge din fysiske og psykiske formåen?

Alkalisk Træning” er for alle – et træningskoncept der kan øge din ydeevne i hverdagen. Virkningen er ikke afhængig af ens fysiske formåen. Alle kan deltage.

Alkalisk Træning afholdes af Overlæge ph.d. Lasse Rasmussen og Bioanalytiker og Fysioterapeut Caroline Adams.

 

Tilmeld dig alkalisk træning her

Der starter nyt hold den 23. oktober 2020

Der vil være begrænsede pladser pga. Corona restriktioner, og vi tager derudover ekstra forholdsregler!

Gerne tilmelding hurtigst muligt og seneste inden 16. oktober

 

Fredag d. 23. oktober 16:30 - 17:30 (Intro:Kom gerne både 23. & 28.okt)
Onsdag d. 28. oktober 17:30 - 18:30 (Intro:Kom gerne både 23. & 28.okt)
Mandag d. 2. november 16:30 - 17:30
Lørdag d. 7. november  10:00 - 11:00 (+ evt en tur i det kolde før, for dem der har lyst?)
Søndag d. 15. november 10:00 - 11:00 
Torsdag d. 19. november 17:00 - 18:00 (+ evt. en tur i det kolde bagefter)
Lørdag d. 28. november 10:00 - 11:00
Lørdag d. 5. december 10:00 - 11:00 (+ evt. havnebad før træning)

 

Med "Alkalisk Træning" får du en række værktøjer der øger din fysiske og mentale kapacitet.

Træningskonceptet består af instruktion og træning i klinikken, og hjemme-træning hvor man øver det man har lært. 

Det eneste der kræves for at deltage er at du er dedikeret og klar til at give konceptet en chance, så kan du nå langt og opnå en god tryghed i træningen. 

 

Intro: Alle kan deltage her, men for nybegyndere anbefales det at være tilstede enten 1. eller 2. gang, og gerne begge gange 

Det kan være vanskeligt at springe på holdet senere, hvis ikke man har deltaget i mindst en af intro-gangene. Hvis der er mange datoer, du ikke kan komme, så vent til næste hold, så du får mest muligt ud af det, eller aftal nærmere med Caroline

Deltagelse i holdtræning sker ved endelig tilmelding hos Sekretæren på tlf. 66 13 86 50 eller på

Mail: mail@torvetsfys.dk (Der er begrænsede antal pladser)

Pris:

Med henvisning

Hvis du har ret til vederlagsfri fysioterapi er deltagelse gratis for hele forløbet

Har du en henvisning til fysioterapi og er medlem af ”danmark” koster det dig 60,04 kr. pr. gang. + en enkelt individuel konsultation 147,85 kr (Spørg evt. hvis du er i tvivl om du kan få henvisning)

(OBS ved brug af henvisning, kræver det altid en enkelt individuel konsultation med en kort samtale, hvis du er ny i klinikken.)

Uden henvisning 

Betales en samlet pris: 1200  kr. ved tilmelding og betaling inden 1. gang. Dette er hvis du ikke har en henvisning – og ikke er medlem af ”danmark”.

Undervisning afholdes af Overlæge ph.d. Lasse Rasmussen og Fysioterapeut Caroline Adams.

Afhængig af antal tilmeldte, vil vi evt benytte andre og  større lokaler end vanligt, for at kunne tage ekstra forholdsregler. Info om dette følger.

 

Mere om Alkalisk Træning

Vi har især oplevet positiv effekt på personer med Stress, Angst , autoimmune- og neurologiske lidelser som f.eks Sklerose, leddegigt, fibromyalgi, parkinsonisme med flere, som har haft gavn af træningen. Ved at få mental kontrol af vejrtrækningen øger man sin kapacitet til alle gøremål – fra dagligdagen til Elite-performance.

Træningen kræver ikke forberedelse og virkningen er ikke afhængig af ens fysiske formåen. Principperne er reelt ældgamle. Alkalisk træning er inspireret af yoga-lignende vejrtrækningsteknikker som bl.a. også bruges af Stig Severinsen, Stig Pryds og Wim Hof. Træningen består i princippet af at man vænner sig til at trække vejret hurtigere og dybere end man normalt ville gøre.

Med øget vejrtrækning har man et overskud af ilt og kroppen bliver samtidig basisk fordi man udånder kuldioxid (derfor navnet ”alkalisk” der betyder basisk), og man stimulerer det sympatiske nervesystem, så man får virkningen af adrenalin på kroppen, når man selv ønsker det og har behov for det. ALLE oplever at træningen øger den fysiske evne. Det kræver tilvænning at trække vejret hurtigere end man har brug for – (det betyder at man i starten bliver ”ør” i hovedet).

Træningen øger din kropsforståelse, koncentrationsevne og din fysiske kapacitet. Der tilsammen giver øget styrke fysisk som psykisk. Du kan med tiden opnå mere tankekontrol og kropskontrol og mere energi i hverdagen, samt større forståelse for kroppens reaktioner samt evne til at påvirke dette i positiv retning.

Virkningen er videnskabeligt dokumenteret, og Lasse vil løbende i undervisningen, ud fra sin lægefaglige viden og forskningserfaring fortælle og besvare spørgsmål om de fysiologiske sammenhænge. Træningen sættes typisk op, som et kursusforløb over 8 gange, hvor der gradvist bygges på træningen, så du i trygge rammer lærer konceptet, og tilpasser det netop til dig.

Kuldetræning

Som et ekstra tilbud, kobler vi den alkaliske træning med kuldetræning. Det er ikke alle der har lyst til at deltage i dette, og det er kun for dem, der har lyst til dette, det er absolut ikke en forudsætning for at deltage i alkalisk træning 😊


I løbet af de 8 undervisningsgange, kobles der introduktion til hvordan man kan inddrage kolde bade/ vinterbadning. Vi aftaler dage, hvor Lasse og Caroline er tilstede i havnebadet, så det føles mere trygt at prøve kræfter med kulden.

 

Træningen foregår hos Torvets Fysioterapi, Torvegade 5, 5000 Odense C

Telefon: 66 13 86 50; 

e-mail: mail@torvetsfys.dk

Telefontid