Akupunktur / dry needling

Intramuskulær stimuli (IMS)

Akupunktur som tillæg til behandling afregnes som egenbetaling.

Her i klinikken laver vi akupunktur i form af dryneedle teknik.

Vi tilbyder dry needle, enten som en selvstændig behandling eller i kombination med anden behandling eller træning. Alt efter hvilket behov du har. Vi lægger stor vægt på, at du selv er med til at planlægge dit behandlingsforløb, og kunne aldrig finde på at give dig nåle medmindre du selv synes det er en god ide.

Det er forskelligt om behandlerne bruger nåle i behandlingen, så hvis du specifikt ønsker dette, skal du sige det til sekretæren når du booker tid, så sørger vi for at du kommer ind til en fysioterapeut der udøver akupunktur.

Vi bruger akupunktur som et supplement til fysioterapi til behandling af smerter i kroppen.

Hvad er hovedformålet?

Hovedformålet med anvendelse af nåle i behandlingsøjemed, er at stimulere triggerpunkter eller ømme myoser i musklerne.

De fleste af os har sikkert haft en øm og spændt muskel i forbindelse med stiv nakke eller ryg. Mange får smerter i nakke eller ryg på grund af aktive triggerpunkt i en muskel.

IMS (Intramuskulær stimuli) løsner op i disse triggerpunkter, som afspænder og smertelindrer muskler i det område, vi behandler.

Hvad er triggerpunkter?

Triggerpunkter er beskrevet som meget irriterede knuder i en muskel.

I et aktivt triggerpunkt kan smerte stråle ud til andre steder i kroppen.

Et eksempel kunne være, at triggerpunkter i musklerne mellem nakke og skuldre kan give strålende smerter, der trækker op i ansigt og hoved og forårsage hovedpine eller give strålende smerter ned i armen.