McKenzie

MDT (mekanisk diagnostik og terapi).

McKenzie er en anerkendt metode og anvendt på verdensplan gennem mere end 30 år. En metode til at hjælpe dig, der døjer med gener eller smerter i ryg og nakke.

Metoden bygger på viden om en hverdag med dårlige siddestillinger og lavt aktivitetsniveau. Der er flere og flere der har stillesiddende arbejde, der ofte giver uhensigtsmæssige stillinger i foroverbøjet position i mange timer om dagen.

McKenzie metoden indebærer, at man bliver uddannet til at være sin egen behandler. Så forløbet vil karakteristisk indholde;

  • Information om hvorfor du får ondt i ryggen
  • Simple øvelser afprøves og der udvælges, hvilke der kan kompensere for dine rygsmerter og den belastning, din ryg udsættes for.
  • Du lærer samtidig hvorledes du kan forebygge, at nye ryg problemer opstår – ex ved korrektion af siddestilling

Mange ryg patienter er i stand til selv at behandle deres ryg problemer ved hjælp af simple øvelser, som udføres ofte og på en bestemt måde. Desuden er en forbedret siddestilling essentiel for effekten på længere sigt.

McKenzie metoden kan forebygge at nye gener opstår, samtidig med at det er uhyre effektivt redskab til selvbehandling. Et redskab der tilmed kan tages frem igen og igen, hvis kendte symptomer kommer på et senere tidspunkt.

Vil du læse mere om metoden? Så se her.