Lær mere om ny innovativ stressbehandling

Torvets Fysioterapi og Træning har udviklet en revolutionerende udgave af vejrtrækningsøvelser fra alkalisk træning, som trods sin tusindårige historie, først for nylig er blevet understøttet af banebrydende forskning fra Radboud Universitet. Denne forskning har belyst, hvordan øvelserne kombineret med styrketræning kan have en signifikant indvirkning på immunsystemet og kroppens evne til at bekæmpe sygdom, øge fysisk ydeevne og fremme mental velvære. I løbet af de sidste 2 år har vi manuelt tilpasset individuelle patientprofiler, taget højde for deres grundlidelser og funktionsniveau. Vores samarbejde om brugen af den nye biomarkør suPAR i blodprøver har tilladt os at måle den direkte effekt af behandlingen med op til 69% forbedring i patienternes immunrespons, bekræftet ved validerede spørgeskemaer.

Træningen består af en kombination af deciderede vejrtrækningsøvelser, fysisk træning og frivillig kulde træning, der øger din stress tolerance og mentale styrke.

Ved at opnå et særligt kendskab til, hvordan forskellige vejrtrækningsmetoder påvirker kroppens ydeevne, og hvordan man kan anvende vejrtræknings teknikker til at skabe mental ro, træner du din evne til at finde ekstra ressourcer frem, når du har brug for det, og til at skabe indre ro, når du ikke selv kan finde den. Træningen vil medvirke til at øge din stress tolerance og samtidig reduceres dit kroniske stress niveau i dagligdagen.

Med kontrol over sindet og kontrol over kroppen, kan man efterhånden udnytte det til at blive komfortabel med kuldetræning, som er der, hvor den største effekt på stressniveauer og stresstolerance forekommer. Kulde-træningen er primært som selvtræning. Hvis du af forskellige årsager ikke kan deltage i kuldetræningen, får du stadig et stort udbytte af styrke – og vejrtrækningstræningen.

Træningen er tilrettelagt af fysioterapeuter, læger og psykologer. Det betyder, at hvis man har forskellige sygdomme med i bagagen kan man helt trygt deltage i træningen, da vi tager højde for din fysiske og psykiske formåen. Der er planlagt tid til at stille spørgsmål både før og efter hver træningssession, så du bliver klædt på til at forstå det der sker med din krop.

Vi har gennemført kliniske undersøgelser blandt de tidligere deltagere og vi kan nu sige at livskvaliteten forbedres for deltagerne (målt med valideret spørgeskema) ens kroniske inflammationsniveau reduceres (målt med blodprøve) og stress reduceres (målt med valideret spørgeskema).

Træningen kan fremprovokere nogle af dine dagligdagssymptomer de første par gange og du skal være forberedt på, at det kræver en indsats, før du opnår de gode resultater. Den mest krævende del af træningen er vejrtrækningsdelen. Her trækker man vejret meget hurtigere end man har brug for at skabe en alkalisk tilstand i kroppen. Denne fysiologiske tilstand fremtryller hele udbyttet ved træningen, både den ekstra ro men også den ekstra styrke. Ulempen ved at være alkalisk er, at man bliver lidt ”ør” i hovedet i starten – det forsvinder efter få gange. Vi guider dig igennem vejtrækningstræningen, så du får det bedste udbytte fra starten. Allerede efter første gang kan du mærke en forandring.

Se vores udsendelse på DR2 Temalørdag